12:00

Kinna IBK

Referat: Fristads GoIF - Kinna IBK

Ny säsong, ny seriepremiär!

Det mesta är sig likt - tränarduon är densamma och spelartruppen likaså. Nytt för i år är dock att tjejerna inte spelar sammandrag utan har ett vanligt matchsystem med hemma- och bortamatcher, samt spelar tre perioder á 20 minuter.

I premiären åkte Kinna till Fristad för att möta Fristad GOIF.

Målvakt: Ella
Backar: Märta, Petronella Elin D (1 period), Elin O (2 perioder)
Centrar: Emma, Frida
Forwards: Malva, Maria, Elin D (2 perioder), Elin O (1 period)

Första perioden:
I första perioden är det Fristad som skapar flest lägen och avslut. De har många inspel framför mål, men Ella storpselar idag och tar allt! Kinna arbetar sig in i matchen mer och mer efter hand. Frida får Kinnas första skott på mål efter pass av Maria.
I sjunde minuten kan Kinna ta ledningen med 1-0 genom Elin O! Målet kommer till genom att Maria kämpar stenhårt och sätter hård press på Fristads försvarare, vilket Elin O kan ta tillvara på.

Andra perioden:
Kinna rivstartar andra perioden med mål i stort sett i första anfallet. Elin D har flyttats upp som forward i andra perioden och kan med ett bra skott utöka Kinnas ledning till 2-0!
Kinna har fler avslut i andra perioden och fler forwards är nära att göra mål. Vi minns Malvas löpduell med försvarna, men skottet går tätt utanför. Frida, Maria och Elin D skapar också skottlägen.
Försvarna i Märta, Petronella och Elin O spelar lugnt och ser tillsammans med Ella till att Fristad inte gör några mål. Elin O släpper ingen förbi sig!
De sista minuterna får Kinna prova på att spela boxplay då Elin O blir utvisad för felaktigt byte. Tränarnas instruktioner är att tjejerna ska hålla i bollen, vilket Maria lydigt gör och därmed lyckas Kinna få tiden att rinna iväg för Fristad.

Tredje perioden:
Fristad är så när att kopiera Kinnas rivstart i andra perioden, men Ella är vaken och alert och kan avvärja ett baklängesmål med en kanonräddning! Fristad fortsätter kämpa matchen igenom och försöker spela runt och hitta lägen.
Fristad fär en tjej utvisad för felatkigt avstånd och vi får se Kinna spela powerplay. Men i ärlighetens namn händer det inte mycket under de två minuterna. Det är först när Fristad är fulltaliga som skotten börjar komma.

Det skapas målchanser åt båda håll - en riktigt svängig period där målvakterna får visa att de är med på noterna.
Kinnas vassste chans fär Malva efter en snygg passning av Elin O, men tyvärr når Malva inte riktigt fram med klubbbladet.

I denna match springer försvarna outtröttligt, centrarna spelar tufft, anfallarna skapar fler och fler lägen ju längre matchen lider och Ella spelar en suveränt målvaktsspel. Bra jobbat, tjejer!